LITERAL PRO

LITERAL és una fira d’idees i llibres radicals. També és una fira de llibres que compta amb un programa cultural i gastronòmic. Es dirigeix a editorials independents de literatura radical, mitjans radicals i llibreries especialitzades en pensament crític. Editorials, llibreries, autors/es i lectors/es es troben a LITERAL per compartir, discutir i somiar el món en què vivim i com canviar-lo. Des d’un punt de vista crític, gaudim de la millor literatura radical, compartint-la amb els que la creen. La fira es fa a mitjans de maig a Sant Andreu, Barcelona. És totalment oberta i gratuïta.

Des de fa uns anys, LITERAL, la fira anual del llibre radical de Barcelona, s’ha consolidat com un esdeveniment clau del panorama literari, intel·lectual i polític de Catalunya. La fira atreu tant a professionals com al públic en general i compta amb punts de venda, xerrades, concerts i altres esdeveniments. Ara volem allargar aquest esdeveniment durant dos dies més per tal de crear un espai perquè les editorials independents i progressistes es reuneixin en un entorn molt més agradable i eficaç que els esdeveniments dominats per grans corporacions, com ara la Fira del Llibre de Londres o la Fira del Llibre de Frankfurt. Creiem que LITERAL PRO pot oferir un context molt més atractiu per a reunir-se amb col·legues de tot el món, debatre i intercanviar informació sobre projectes editorials, planificar col·laboracions, vendre o canviar drets, planificar esdeveniments…

Entenem que, per a moltes editorials petites -que sovint fan un treball interessant i valent per a tal de publicacar- anar a les fires pot ser costós i comportar massa temps. Per això, podem oferir allotjament molt barat i atractiu per a editorials estrangeres i oferim preus econòmics de la inscripció. Com sabeu, arribar a Barcelona és barat i fàcil des de la majoria de ciutats d’Europa. Entre les editorials que participen i donaran suport a aquest projecte es troben Verso Books (Londres i Nova York), La Fabrique (París), Tigre de Paper Edicions (Barcelona), Edicions Bellaterra (Barcelona) i Icaria Editorial (Barcelona).

Esperem convertir la LITERAL PRO en un espai alternatiu i viu on es puguin entrellançar les sinèrgies d’editorials independents i progressistes com a antídot a aquests temps mundialment foscos.

LANGUAGES

EDITORIALS PARTICIPANTS A LA LITERAL PRO 2019

Alekos 

Ana Kožul 

Anne Migner Laurin 

Assia el Kasmi 

Automàtica 

Bahoe Books 

Barlin Libros 

Bellaterra 

Between the Lines 

Casus Belli Ediciones 

Consonni 

Derive Approdi 

Descontrol Editorial

Dirección Única Ediciones 

Ediciones La Cebra 

Ediciones Wanafrica 

Éditions Amsterdam 

Éditions Entremonde 

Éditions Syllepse 

El Cep i la Nansa edicions 

El Viejo Topo 

Elèuthera Editrice 

Fuera de Ruta 

Goater 

Godall Edicions

Greylock

Haymarket Books

Hoja de Lata Editorial

Izquierda Diario 

Katakrak 

La fabrique éditions 

La Lenteur 

Le Passager Clandestin 

Lengua de Trapo 

Les Éditions sociales 

Les nuits rouges 

Libertalia 

Libros Izquierda Diario IPS 

Lux Editeur 

Marie Hermann 

Merlin Press 

Metis Publishers 

Nada Editions 

Ned Ediciones 

Neret Edicions 

Orciny Press 

Orfeu Negro 

Patrick van Dieren 

Pensaré Cartoneras 

Pepitas 

Pluto Press 

PM Press 

Pol·len edicions 

Ponte alle Grazie  

Prometeu edicions 

Repeater Books 

The feminist press 

Tigre de Paper 

Tintamotora 

Txalaparta 

Unrast Verlag 

Verso 

Wunderkammer 

Založba 

CONTACTAR AMB LITERAL PRO