LITERAL PRO

LITERAL és una fira d’idees i llibres radicals. També és una fira de llibres que compta amb un programa cultural i gastronòmic. Es dirigeix a editorials independents de literatura radical, mitjans radicals i llibreries especialitzades en pensament crític. Editorials, llibreries, autors/es i lectors/es es troben a LITERAL per compartir, discutir i somiar el món en què vivim i com canviar-lo. Des d’un punt de vista crític, gaudim de la millor literatura radical, compartint-la amb els que la creen. La fira es fa a mitjans de maig a Sant Andreu, Barcelona. És totalment oberta i gratuïta.

Des de fa uns anys, LITERAL, la fira anual del llibre radical de Barcelona, s’ha consolidat com un esdeveniment clau del panorama literari, intel·lectual i polític de Catalunya. La fira atreu tant a professionals com al públic en general i compta amb punts de venda, xerrades, concerts i altres esdeveniments. Ara volem allargar aquest esdeveniment durant dos dies més per tal de crear un espai perquè les editorials independents i progressistes es reuneixin en un entorn molt més agradable i eficaç que els esdeveniments dominats per grans corporacions, com ara la Fira del Llibre de Londres o la Fira del Llibre de Frankfurt. Creiem que LITERAL PRO pot oferir un context molt més atractiu per a reunir-se amb col·legues de tot el món, debatre i intercanviar informació sobre projectes editorials, planificar col·laboracions, vendre o canviar drets, planificar esdeveniments…

Entenem que, per a moltes editorials petites -que sovint fan un treball interessant i valent per a tal de publicacar- anar a les fires pot ser costós i comportar massa temps. Per això, podem oferir allotjament molt barat i atractiu per a editorials estrangeres i oferim preus econòmics de la inscripció. Com sabeu, arribar a Barcelona és barat i fàcil des de la majoria de ciutats d’Europa. Entre les editorials que participen i donaran suport a aquest projecte es troben Verso Books (Londres i Nova York), La Fabrique (París), Tigre de Paper Edicions (Barcelona), Edicions Bellaterra (Barcelona) i Icaria Editorial (Barcelona).

Esperem convertir la LITERAL PRO en un espai alternatiu i viu on es puguin entrellançar les sinèrgies d’editorials independents i progressistes com a antídot a aquests temps mundialment foscos.

LANGUAGES

CONTACTAR AMB LITERAL PRO