LA FIRA LITERAL MARCA UNA NOVA DATA A L'AGENDA DEL PENSAMENT CRÍTIC A BARCELONA US CONVIDEM A SUMAR-VOS A LA REVOLTA US CONVIDEM A PENSAR JUNTES QUÈ FEM, QUÈ VOLEM I COM HO FEM UNA APOSTA POLÍTICA QUE NEIX DEL SECTOR DEL LLIBRE I QUE S'ADREÇA A TOTHOM

L’edició 2020 de la Fira Literal tindrà lloc els dies 12 i 13 de desembre a Barcelona

NO T’HO PERDIS! LITERAL D’HIVERN!

 

TOTES LES IMATGES DE LA FIRA LITERAL 2019

Literal 2019

FIRA LITERAL

No ens mouen els llibres com a mercaderies ni com a acumulació d’objectes a les estanteries, per això promovem una cultura del compartir a través d’aquests altres centres de literatura comunitària, de lectura i de pensament del conjunt de les classes populars de la ciutat.

EL LLOC

L’ambient, l’espai i la comunitat. En una antiga fàbrica on es van succeir part de les lluites obreres dels 70 a Sant Andreu, ara recuperada com a espai al servei de la comunitat, i en especial amb el treball en comú amb l’Ateneu l’Harmonia, un espai de gestió comunitària i col·lectiva on es faran la major part de les activitats. L’espai d’exposició i fira del llibre serà just davant de l’Ateneu, dins el mateix complex fabril.

UNA APOSTA

La fira és una aposta política que neix des del sector del llibre i que s’adreça al conjunt de les persones de la ciutat i del país i en especial als col·lectius oprimits per aquest sistema i que amb la fira intentem dotar d’eines de pensament per contribuir a la seva emancipació.

ELS LLIBRES

Les idees radicals van acompanyades dels seus millors recipients, els llibres, i de les editorials i els autors i autores responsables d’aquesta explosió d’idees. El contacte entre lectors i editors, sense intermediaris, el fet de poder parlar cara a cara i presentar els dubtes, conèixer les persones i qui treballa darrere de cada projecte editorial serà una de les millors experiències de les quals podran gaudir a la fira Literal.

VENIU?

Des de la nostra barricada de llibres, us convidem a sumar-vos a la revolta, a pensar juntes què fem, què volem i com ho fem. A somiar aquest món nou que ja està arribant i a preparar-nos llegint, llegint molt i sabent que les revolucions es fan als carrers però es preparen als llibres.

ECONOMIA SOCIAL

La majoria de les editorials, llibreries i mitjans participants de la fira són empreses d’economia social. Volem demostrar que ja de facto la majoria de les editorials que participen de la fira són empreses d’economia social o cooperatives i que per tant és un sector que s’ha d’interrelacionar més amb l’economia social i solidària.

Promo Fira Literal 2019

Literal 2019 / Vídeo resum de la Fira Literal 2019