Actualitat de la Fira Literal Barcelona

Elaine Brown a la Fira Literal 2018

Conferència d’Elaine Brown

Diumenge dia 13 de maig a les 19h a la Fabra i Coats de Barcelona
Serà entrevistada per la periodista Mònica Terribas
Literal 2018

 

Elaine Brown (1943) va ser militant i presidenta del Black Panther Party (BPP) i es considera una figura clau en el pensament revolucionari negre dels Estats Units. Cantant, escriptora i conferenciant, ha dedicat i dedica la seva vida a la política i l’activisme. Va créixer en un barri obrer de la comunitat negra al nord de Filadèlfia i va estudiar en un col·legi de majoria blanca, on va patir les desigualtats de classe. Després d’acabar l’institut, va mudar-se a Califòrnia, on es va matricular a la Universitat de Los Angeles, va treballar com a cambrera i, de mica en mica, es va anar polititzant. Va escriure al diari Harambee, una publicació afroamericana que aglutinava diverses organitzacions panafricanistes i que era un òrgan d’expressió de l’ideari dels panteres negres.

Arran de l’assassinat de Martin Luther King –l’any 1968–, va començar a militar al partit i tot seguit es va involucrar en els programes d’ajuda a les comunitats. El 1974 va ser escollida per Huey Percy Newton, quan ell va marxar a Cuba exiliat, com a líder del partit. Va presidir-lo fins al 1977 i va centrar esforços en l’acció comunitària, implementant el «Programa d’esmorzar gratuït per a l’alumnat de les escoles», un projecte per a garantir el menjar al jovent de la comunitat que es va estendre per tots els estats en els quals hi havia militants, que donava esmorzar a 10.000 infants
abans d’anar al col·legi. El BPP va desenvolupar més de 60 programes socials. Ha dedicat part de la seva vida a la música, i ha gravat dos àlbums de cançons amb contingut polític: Seize The Time (Vault, 1969) i Until Were Free (Motown Records, 1973), aquest últim conté «The Meeting», considerat l’himne de les Panteres Negres.

Clara Asín
Directa

 

Espai web d’Elaine Brown

Elaine Brown a la Viquipedia

Entrevista d’Elaine Brown al The Washington Post

Entrevista d’Elaine Brown al Sunday Morning de la CBS

 

L’ex líder del Partit de Pantera Negra, Elaine Brown, parla breument sobre la veritable història de les Panteres Negres.

 

Conferència l’Elaine Brown, a la Universitat de Brown, durant la celebració del 50 aniversari del Black Panther Party (BPP).

 

Conferència d’Elaine Brown a la Universitat d’Emory.

 

Ja podeu reservar seient per la conferència al Verkami de la Fira Literal 2018