Literal Kanalla la zona infantil de la fira

Un Literal, pels més canalles de la tribu!

Enguany Literal creix i hi haurà una zona especial per la canalla.
Amb la participació de diverses editorials de llibre infantil radical (Takatuka, Birabiro, Pol·len, Piscina un petit oceà i Bellaterra) alhora que contacontes vingudes d’arreu.
La zona comptarà amb coixins, contes infantils i es concep com un espai on mares i pares puguin conviure en tribu amb infants de 0 a 99 anys.

 

Dissabte 13 / 12 h
El viatge de BiraBiro 
BiraBiro

Contacontes al voltant d’alguns personatges del catàleg BiraBiro i a continuació un taller consistent en l’elaboració d’un ‘memory’ amb els personatges.
A partir de 4 anys.


Dissabte 13 / 16 h
Contes Takatuka de dins una maleta…
Marietta Contacontes

La Marietta Contacontes arriba amb la seva maleta plena de contes de Takatuka. Però hi ha un petit problema. Amb el vaivé del viatge, els contes s’han quedat profundament adormits. Sort que la Marietta sempre porta a la maleta el seu acordió. Amb l’ajuda de l’acordió i de tots vosaltres, segur que despertem els magnífics contes que porta dins de la maleta.
A partir de 3 anys. 50 minuts.


Diumenge 14 / 12 h
Un cuento propio: Valientes
Pandora Mirabilia

En aquesta sessió assistim a la dramatització dels contes En el techo del mundo i Valiente Valentina , dos relats de dones valentes que van aconseguir gestes personals i col·lectives en dos moments diferents de la nostra història.
En el techo del mundo explica la història d’una nena índia que es converteix en defensora dels arbres del seu llogaret a l’Himàlaia. Està basat en la història real de Gaura Devi, que va organitzar la resistència no violenta de les dones del seu llogaret. Devi i les seves companyes es van encadenar amb els seus braços als arbres del llogaret per evitar que els tallesin. Així, van prendre l’espurna del moviment Chipko.


Diumenge 14 / 16.30 h
Un cuento propio: Historias mágicas de mujeres reales
Pandora Mirabilia

En aquesta sessió assistirem a la dramatització de dos contes molt especials: Harriet y el ferrocarril invisible i Zenzi, la elefanta. Tots dos contes, com tots els que componen el projecte Un Cuento Propio, ens apropen les històries de dues dones reals i lluitadores: en aquest cas, Miriam Makeba, cantant i activista contra la segregació (Sud-àfrica) i Harriet Tubman (EUA), precursora del moviment antiesclavista.
Les seves històries i propostes van ser decisives en dos moments històrics molt diferents. A partir de les seves històries coneixerem algunes de les seves idees i aventures, a més de divertir-nos i participar.


Diumenge 14 / 17.30 h
Carrer del Mar
Joan Trioné (Piscina Un petit Oceà)

Al carrer del Mar no hi ha semàfors; la gent s’atura quan vol. No hi ha gàbies ni peixeres. El carrer enfila entre la fina línia de l’aigua i una filera de cases amb gust de sol, cel i sal…” Un espectacle poètic que busca la relació directe amb el públic i que combina actor i teatre d’objectes. L’espectador coneixerà, tot passejant, un món farcit d’històries marineres…
A partir de 3 anys