Noticias de la Feria Literal Barcelona

Literal PRO, la feria profesional para el pensamiento radical

Aquest any, la Literal creix, no només en nombre d’expositors, sinó també a nivell de projecció internacional.

Les visitants del cap de setmana trobareu al mercat del llibre algunes editorials internacionals. I les hi trobareu perquè els dies 9 i 10 de maig se celebrarà per primera vegada la Literal Pro, la fira professional de la Fira Literal.

Durant els dos dies anteriors a la Fira, a la Fabra i Coats s’hi trobaran gairebé cent editors de llibres radicals d’arreu del món, per tal d’exposar les seves novetats editorials i el seu catàleg. D’aquesta manera, durant la trobada es buscarà que editorials d’aquí i d’allà trobin punts en comú, cooperin i col·laborin, reflexionin sobre el món editorial de pensament crític i coneguin la tasca que s’està realitzant a la Fira Literal des de fa cinc anys. Però no només això. Les fires professionals del llibre són també l’espai on es realitzen adquisicions de drets de traducció i publicació, i per tant, és l’espai on es trobaran les editorials per tal de fer créixer el seu catàleg i, probablement, adquirir alguns dels llibres que l’any vinent es podran trobar al mercat del llibre en català.

Des de la Fira Literal som conscients, des de fa temps, de la necessitat de dotar les editorials radicals d’una fira professional del llibre pròpia.

Las ferias internacionales de libros son, aunque interesantes, a menudo inaccesibles por los editores radicales, no sólo porque los costos son muy asequibles, sino también porque promueven un sistema de compra y venta de derechos al mercado que no es lo que abogamos De la feria.

Per aquest motiu des de la Fira Literal ens vam proposar crear una fira del llibre professional on les editorials de llibres radicals, les editorials independents tant nacionals com internacionals tinguessin un punt de trobada, una fira feta a la seva mida. Per tal de trobar-se, de treballar conjuntament i preparar de manera col·lectiva els llibres radicals de demà.

Així, la Fira Literal Pro neix amb la voluntat de ser una fira del llibre professional de referència.

El espacio donde los editores independientes de todas partes se sienten cómodos y crean un nexo que les permite traer las ideas radicales de todo el mundo como un libro para todos los lectores.