Actualitat de la Fira Literal Barcelona

Svetlana Aleksiévitx el dia 14 de maig a la fira Literal 2016

Gessen-Svetlana-Alexievich1-1200A la fira Literal 2016 tindrem el privilegi de comptar amb l’escriptora i periodista bielorussa Svetlana Aleksàndrovna Aleksiévitx, Premi Nobel de Literatura 2015.

Svetlana Aleksàndrovna (Святлана Аляксандраўна Алексіевіч) és la creadora del seu propi gènere literari, la “novel·la de veus”, amb la qual dóna veu als veïns i veïnes per explicar la història de l’antiga Unió Soviètica i dels actuals estats que van formar-ne part, des de la Segona Guerra Mundial fins avui dia. Mitjançant una successió de testimoniatges, els seus llibres mostren un retrat clarificador de la realitat.

Els seus llibres han estat traduïts a més de trenta idiomes, han estat la base per a una dotzena d’obres teatrals i s’han fet documentals de més de vint dels guions que ella ha escrit durant els darrers anys.

Des dels anys noranta ha rebut nombrosos premis, entre ells el Premi Nobel de Literatura 2015, el premi Sandro Onofri per Il Reportage Narrativo (2002), el National Book Critics Circle Award (2005), el premi de reportatges Ryszard Kapuscinski (2011), el premi de la Pau de l’Associació Alemanya del Llibre (2013) i el premi Médicis d’assaig (2013).

Podrem comptar amb la presència de Svetlana Aleksiévitx el dia 14 de maig a les 19.00h a la fira Literal 2016, a la Fabra i Coats de Sant Andreu, a Barcelona.

Informació de les seves obres publicades, premis i reconeixements.

Informació de l’Editorial Raig Verd, responsable de les traduccions a llengua catalana.