Actualitat de la Fira Literal Barcelona

El Bon Lladre amb Josep Julien a Literal 2016

Twitter Julien 1Escrita per Conor Mcpherson el 1994, El Bon lladre és potser el primer monòleg en el que l’autor troba la veu que posteriorment el convertirà en referent de la dramatúrgia no només britànica sinó mundial.

Conor McPherson, tot un referent de la dramatúrgia contemporània en llengua anglesa, autor de La presa, Sota el til·ler o Dublin Carroll, ens commou amb una road movie interior en la qual els conceptes del bé i el mal són expulsats sense miraments.

Última funció de la temporada!

En el transcórrer de l’hora i deu minuts que dura el muntatge, Mcpherson ens posa en clau de road movie, monòleg interior o bé thriller per a teixir un relat sobre els tot sovint ambigus conceptes del bé i el mal. El protagonista del Bon lladre cerca la redempció en una, a moments tràgica i a moments còmica, però sempre entendridora fugida cap endavant. Amb gran audàcia, l’autor converteix un pinxo de baixa estofa, que acaba de sortir viu de miracle d’un tiroteig, en un cavaller medieval a la recerca d’un greal impossible i enamorat d’una damisel·la que, evidentment, acabarà significant la seva perdició.

AMB JOSEP JULIEN
AUTOR: Conor Mcpherson
DIRECCIÓ: Xicu Masó

Amb gran audàcia l’autor converteix un pinxo de baixa estofa que acaba de sortir viu de miracle d’un tiroteig en la versió fosca d’un cavaller medieval embarcat a la recerca d’un grial impossible i enamorat d’una dama que serà la seva perdició.

Twitter Julien 2AJosep Julien és un actor català de teatre, cinema i televisió, llicenciat en interpretació per l’Institut del Teatre de Barcelona. També és autor de diversos textos teatrals pels quals ha rebut nombrosos premis.

Ha treballat com a actor amb els directors Manel Dueso, Àlex Rigola, Lurdes Barba, Josep Maria Mestres, David Selves, Joan Lluís Bozzo o Javier Daulte, entre d’ altres. Ha treballat també en sèries televisives com Sitges, Secrets de família, Lluna de mel, La Riera, El cor de la ciutat, Ell i ella, Cuéntame o Estimar és per sempre.

Al 2006 va guanyar el Premi Octubre de teatre. També ha guanyat el premi de la Fundació Romea i el 50 aniversari de Crèdit d’Andorra.

Ja podeu comprar les entrades via el Verkami de la fira Literal 2016