Guy Standing a la Fira Literal 2017

 

Guy Standing: “La seva corrupció, la nostra precarietat!”

Guy Standing és catedràtic d’Estudis del Desenvolupament a l’Escola d’Estudis Orientals i Africans a la Universitat de Londres. Doctor en ciències econòmiques per la Universitat de Cambridge i membre de l’Acadèmia de Ciències Socials del Regne Unit, ha ensenyat a la Universitat de Bath i en la Monash, de Melbourne. Entre 1999 i 2006 va ser director del Programa de Seguretat Socioeconòmica de l’Organització Internacional del Treball, a Ginebra.

“El precariat és enorme a les ciutats de Xina, l’Índia o Corea del Sud, però també a Sudàfrica o el Brasil”


ANNA GABRIEL ENTREVISTARÀ A GUY STANDING

El professor Standing és membre fundador i copresident de ben (Basic Income Earth Network), una ONG internacional que promou
l’aplicació d’una renda bàsica universal. Al 2014 va ser nomenat doctor honoris causa pel European College of Economics and Management de Bulgària i va entrar a formar part del consell assessor internacional del Center for International Affaires and World Cultures de la Universitat Northeastern, Boston. Entre les seves publicacions destaquen Work after Globalization: Building Occupational Citizenship (2009); El Precariado: Una nueva clase social (Pasado & Presente, 2013) i Precariado: Una carta de derechos (Capitán Swing, 2014). La corrupción del capitalismo és el seu segon llibre publicat per Pasado & Presente.

 

“El precariat és la nova classe del capitalisme global. A Espanya és un 40% de la població”