Actualitat de la Fira Literal Barcelona

Ingrid Strobl i Nora Miralles a Literal 2016

Nora i Strobl Twitter

Partisanes d’ahir i d’avui. Les dones a la revolució.

Dissabte 14 de maig a les 12.00h comptarem amb la presència de les periodistes i escriptores Ingrid Strobl i Nora Miralles a la fira Literal. Amb la conferència “Partisanes d’ahir i d’avui. Les dones a la revolució” volem parlar sobre la importància del paper de les dones en el canvi social i les revolucions a la història i a l’actualitat.

Ingrid Strobl és periodista, escriptora, historiadora i cineasta. Ha investigat sobre qüestions de gènere, polítiques demogràfiques i migratòries, experimentació genètica, antisemitisme o sobre les dones en la resistència armada al nazisme. Va estudiar literatura alemanya i història de l’art a les universitats d’Innsbruck i Viena. Doctorada en la retòrica durant el Tercer Reich . Durant la seva època d’estudis ja es va involucrar en el moviment feminista.

Ha treballat per diferents mitjans periodístics a Viena, Colònia i a partir de 1979 com a directora de la revista Emma. El 1986, es va convertir en treballadora per compte propi com a escriptora i periodista independent. El 1989 Strobl va ser condemnada a 5 anys de presó per col·laboració amb les Rate Zora. El 1990 la sentència va ser en primer lloc derogada i posteriorment modificada a 3 anys de presó.

Ingrid Strobl escriu novel·les i ficció, contes, programes de ràdio, col·labora en documentals i ensenya com a professora adjunta a diverses universitats. El focus del seu treball periodístic gira entorn els tema de les dones i la lluita. Des de 2009 també ensenya escriptura creativa.

Nora Miralles és periodista internacional i militant feminista. Ha treballat com a freelance des del Marroc, Sàhara Occidental, Kurdistan, Tunísia i Nord d’Irlanda per mitjans com el Diari Ara, El Mundo, Vice News, Sentit Crític, Píkara Magazine, La Directa o la revista ONGC. Té un màster en Gènere, Conflicte i Drets Humans per la Universitat de l’Ulster (Belfast) i està especialitzada en dones combatents i processos de desarmament i reintegració. Actualment investiga sobre gènere i militarisme al Centre Delàs d’Estudis per la Pau.

La conferència “Partisanes d’ahir i d’avui. Les dones a la revolució” derà el dissabte 14 de maig a les 12.00h a l’Ateneu Harmonia.