Nouvelles de la Foire Literal Barcelone

Literal PRO, le salon professionnel de la pensée radicale

Aquest any, la Literal creix, no només en nombre d’expositors, sinó també a nivell de projecció internacional.

Les visitants del cap de setmana trobareu al mercat del llibre algunes editorials internacionals. I les hi trobareu perquè els dies 9 i 10 de maig se celebrarà per primera vegada la Literal Pro, la fira professional de la Fira Literal.

Durant els dos dies anteriors a la Fira, a la Fabra i Coats s’hi trobaran gairebé cent editors de llibres radicals d’arreu del món, per tal d’exposar les seves novetats editorials i el seu catàleg. D’aquesta manera, durant la trobada es buscarà que editorials d’aquí i d’allà trobin punts en comú, cooperin i col·laborin, reflexionin sobre el món editorial de pensament crític i coneguin la tasca que s’està realitzant a la Fira Literal des de fa cinc anys. Però no només això. Les fires professionals del llibre són també l’espai on es realitzen adquisicions de drets de traducció i publicació, i per tant, és l’espai on es trobaran les editorials per tal de fer créixer el seu catàleg i, probablement, adquirir alguns dels llibres que l’any vinent es podran trobar al mercat del llibre en català.

Des de la Fira Literal som conscients, des de fa temps, de la necessitat de dotar les editorials radicals d’una fira professional del llibre pròpia.

Les foires internationales du livre sont, bien que intéressantes, souvent inaccessibles par les éditeurs radicaux, non seulement parce que les coûts sont très abordables, mais aussi parce qu’ils favorisent un système d’achat et de vente des droits sur le marché qui n’est pas ce que nous préconisons De la Foire.

Per aquest motiu des de la Fira Literal ens vam proposar crear una fira del llibre professional on les editorials de llibres radicals, les editorials independents tant nacionals com internacionals tinguessin un punt de trobada, una fira feta a la seva mida. Per tal de trobar-se, de treballar conjuntament i preparar de manera col·lectiva els llibres radicals de demà.

Així, la Fira Literal Pro neix amb la voluntat de ser una fira del llibre professional de referència.

L’espace où les éditeurs indépendants partout se sentent à l’aise et de créer un lien qui leur permet d’apporter les idées radicales du monde entier comme un livre pour tous les lecteurs.