SALA DE PREMSA

LA FIRA LITERAL 2020 SERÀ ELS DIES 22, 23 i 24 DE MAIG. RESERVEU LES DATES!

1 adj. [LC] [FL] Conforme a la lletra, al text.
2 adj. [MT] De lletra, que consisteix en lletres.

Literal és allò que surt tal com raja, allò que no necessita subterfugi. La literatura ha estat un dels camps de batalla més disputats per defensar els interessos dels desposseïts contra el poder. I és que en els darrers temps hem vist una nova onada creativa envaint les nostres llibreries. És aquesta onada creativa d’idees i de llibres que volem que es trobin a la nostra ciutat amb la intenció d’impulsar i promoure aquells que tot l’any estan produint i reproduint Literal serà una fira de llibres i idees on s’ajuntaran editorials, llibreries, autores i autors, i somniar, sobre el món en què vivim i com transformar-lo. Des de la cultura i el pensament crítics gaudirem de la millor literatura crítica compartint-la amb qui la crea.

La fira és a Barcelona, a l’antic complex fabril Fabra i Coats, al carrer Sant Adrià, 20 del barri de Sant Andreu del Palomar, la segona quinzena de maig. Una fira oberta al públic, de caràcter gratuït amb la intenció de connectar els diferents projectes editorials independents i llibreries de llibre polític amb un públic lector amb inquietuts polítiques i culturals.

Contacte
info@literalbcn.cat

Coordinació
Laura Arau
coordinacio@literalbcn.cat
+34 636 003 601

Comunicació i premsa
Aram Ramon
comunicacio@literalbcn.cat
+34 653 669 287

Edició 2019

La Fira Literal es suma a les celebracions de l’Any Brossa.

Transformar la realitat a partir de l’aparellament d’elements que provenen de contextos diversos, jugar amb la forma de les lletres, qüestionar el món a partir de l’activació de la mirada converteixen Brossa en un prestidigitador de la paraula, en un mag que posa de manifest que res no és el que sembla. A la vegada, el context històric en què va viure fa del poeta un creador combatiu, crític, punyent, que empra el llenguatge poètic per disparar verí i ferir amb la duresa de les paraules.

DOSSIER DE PREMSA DE LA FIRA LITERAL 2019

ELS CARTELL DE LA FIRA LITERAL 2019

ENLLAÇ AL VÍDEO DE LA FIRA LITERAL 2019

Edició 2018

Aquest any, la quarta edició de la fira, comptarà amb la col·laboració de més de 80 editorials i llibreries. Un espai de trobada i mostra del mercat editorial d’esquerres, que pretén anar més enllà d’una fira de llibres polítics. Una fira on els mitjans de comunicació, els llibres i les editorials crítiques siguin les protagonistes però que, alhora, no s’exclogui a ningú.

Aquest any es commemora el 50é aniversari del maig del 68, una revolta global que va anar des dels carrers de Paris a les places de Mèxic i que va trasbalsar el pensament de tota una generació i de les generacions successives.
Hem parafrasejat el lema del maig del 68 francès Sous les pavés, la plage. (Sota les llambordes, la platja.) i l’hem actualitzat per al nostre propòsit el llibre radical. Perquè sabem que sempre, sota les llambordes, hi hauran els llibres.

La quarta edició de la fira serà a Barcelona, a l’antic complex fabril Fabra i Coats, al carrer Sant Adrià, 20 del barri de Sant Andreu del Palomar, els dies 11, 12 i 13 de maig de 2017. Una fira oberta al públic, de caràcter gratuït amb la intenció de connectar els diferents projectes editorials independents i llibreries de llibre polític amb un públic lector amb inquietuds polítiques i culturals.

Dossier de programació de la Fira Literal 2018Edició 2016:

Cartell de la fira Literal 2016

Totes les imatges de Literal 2016 al Flikr de la fira

Dossier de premsa de la fira Literal 2016 (PDF)


Edició 2015:

Programació de l’edició 2015

Galeria d’imatges de la primera edició de la Fira Literal Barcelona

[Català] Dossier de premsa PDF

[Castellano] Dossier de prensa PDF