Cartell Literal 2016

CartellLiteralWebHoritzontal

Manifesto della Fiera Literal 2016

Imatgeria promocional de la fira Literal 2016

Què és LITERAL?

Literal és una fira d’idees i llibres radicals, composat per un festival literari, un mercat del llibre i una programació cultural i gastronòmica complementaris. Adreçat a editorials independentsde llibre radical, mitjans crítics i llibreries especialitzades en pensament crític.

Literal es fa a mitjans de maig al barri de Sant Andreu dins de l’espai de la Fabra i Coats amb la col·laboració de l’Ateneu l’Harmonia.

En l’accepció anglesa de llibre radical s’utilitza el concepte com a aquells llibres que ens fan pensar de forma crítica que ens situen a l’arrel. Per què Literal utilitza el concepte de radical i no el de llibre polític, perquè entenem que el llibre polític ens encasella en el llibre d’assaig de pensament crític, en canvi, el llibre radical pot formar part de tots els gèneres i subgèneres (narrativa, novel·la, assaig, infantil i juvenil, còmic, humor,…) però en tots els formats ens fan pensar de forma crítica.

Solo letteratura?

Sì, ma non solo letteratura. Compagno di letteratura è anche un punto di incontro tra i diversi elementi della cultura, sempre da una prospettiva radicale e periferica è per questo che abbiamo cibo dalla cooperativa e di supporto alimentare e birra e prodotti artigianali. D'altra parte, il modo migliore per accompagnare la letteratura e la gastronomia è la migliore musica, nella 2015 edizione è stata la musica nera che ha fatto musica con una programmazione continua e specifica come un genere musicale e la cultura promossa dalle periferie e con un focus comunitario.