Cartell Literal 2016

CartellLiteralWebHoritzontal

Cartell de la fira Literal 2016

Imatgeria promocional de la fira Literal 2016

Què és LITERAL?

Literal és una fira d’idees i llibres radicals, composat per un festival literari, un mercat del llibre i una programació cultural i gastronòmica complementaris. Adreçat a editorials independentsde llibre radical, mitjans crítics i llibreries especialitzades en pensament crític.

Literal es fa a mitjans de maig al barri de Sant Andreu dins de l’espai de la Fabra i Coats amb la col·laboració de l’Ateneu l’Harmonia.

En l’accepció anglesa de llibre radical s’utilitza el concepte com a aquells llibres que ens fan pensar de forma crítica que ens situen a l’arrel. Per què Literal utilitza el concepte de radical i no el de llibre polític, perquè entenem que el llibre polític ens encasella en el llibre d’assaig de pensament crític, en canvi, el llibre radical pot formar part de tots els gèneres i subgèneres (narrativa, novel·la, assaig, infantil i juvenil, còmic, humor,…) però en tots els formats ens fan pensar de forma crítica.

Només literatura?

Sí però no tan sols literatura. Acompanyant a la literatura també es dona una trobada entre diferents elements de la cultura, sempre des d’una òptica radical i perifèrica, es per això que treballem la gastronomia a partir de el menjar cooperatiu i solidari i la cervesa i els productes artesans. Per altra banda, la millor manera d’acompanyar la literatura i la gastronomia és la millor música, en l’edició 2015 va ser la música negra que va fer de fil musical amb una programació continuada i específica com a cultura i gènere musical impulsat des de les perifèries i amb una vocació comunitària.