ESPAI KANALLA 2018

Les famílies (en especial, la canalla) també tenen un espai a la fira Literal. Les biblioteques de Sant Andreu han organitzat un espai de trobada per a famílies on hi trobareu una selecció de contes que podreu gaudir en tribu còmodament entre coixins. A més a més, l’espai oferirà una programació d’activitats adreçada al públic infantil, com contacontes, gràcies a la col·laboració de diverses editorials i col·lectius presents a la fira. No falteu al joc familiar que ens proposa Leo Bassi!

TOTA LA PROGRAMACIÓ DE L’ESPAI KANALLA

 

EL JUEGO DEL PATO Y LA PATA
11.30h DISSABTE, 12 DE MAIG

Joc dirigit per Leo Bassi
Edat recomanada: per a tota la família

Us proposem jugar a aquest joc de taula d’apariència similar al Joc de l’Oca peró que es desenvolupa a través d’una narrativa humanista. El joc us portarà per les grans etapes de l’Univers, des del Big Bang fins a la consciència humanista dels nostres temps. Aquest és un joc que convida a compartir en família.


JANE GODALL, UNA HISTORIA INSPIRADORA
16h DISSABTE, 12 DE MAIG

Contacontes amb Sabrina Kraus, autora del conte. Editorial: Cooperativa Cultural Rocaguinarda.
Edat recomanada: a partir de 4 anys

Us proposem una activitat amb l’autora Sabrina Kraus que, a través de la lectura del llibre Jane Godall. Una historia inspiradora, pregunta sobre la història per activar el seu interés i convida a la canalla a pensar sobre els seus somnis. Els dona un paper on poden escriure i dibuixar el que els apareix a la ment. Acte seguit, introdueix la caixa dels somnis, on guardarem tots els somnis perquè no es perdin.


INVENTARI DE CONTES
18h DISSABTE, 12 DE MAIG

Conte teatralitzat amb Joan Mitjons, autor del llibre. Editorial: Editorial Piscina, un petit oceà.
Edat recomanada: a partir de 5 anys

L’escriptor Joan Mitjons ens mostrarà la taula on treballa i, tot parlant, descobrirem el seu món fet de paraules i objectes. En Joan Mitjons escriu contes molt diversos, que publica a través de l’editorial Pisicina, un petit oceà. Escriu contes poema, contes soroll, contes pintats… A través d’aquesta activitat arribarem a saber com s’inventen les històries i, fins i tot, les podrem veure i tocar.


LA NUR S’ESCAPA DEL CONTE
11.30h DIUMENGE, 13 DE MAIG

Contacontes amb Mertxe París. Editorial: Mosaics Llibres.
Edat recomanada: a partir de 7 anys

A la Nur li ha tocat ser la protagonista d’un conte ben difícil: és una nena pobra que viu al carrer, no té família ni amics, passa gana i fred. Qui no voldria escapar-se d’un conte així? La Nur, malgrat totes les seves pors, amb la imaginació i el desig profund de sortir-se’n, aconsegueix escapar del conte. Però ara, on és la Nur? En aquesta activitat, la contacontes Mertxe París ens guiarà a través del llibre.


ELS CONTES INFANTILS DE L’ANTONIO GRAMSCI
16h DIUMENGE, 13 DE MAIG

Contacontes a càrrec de Marcello Belotti. Editorial: Icària Editorial, Col·lectiu Gramsci, Abbà Editori, Regió Sardenya.
Edat recomanada: a partir de 4 anys

L’arbre de l’eriçó i altres contes de la bona nit són alguns dels contes -en català, castellà i sard- que, en forma de carta des de les presons feixistes, Gramsci va escriure pels seus dos fills i per la seva dona. Parlen d’eriçons que cacen poemes, de la llibertat en el dibuix, de l’escola i els fills que creixen, d’homes que cauen i ressorgeixen… i fan entendre com és d’important l’estudi de la Història.


ABC DE L´EUROPA RACISTA
18h DIUMENGE, 13 DE MAIG

Contacontes a càrrec de Daniela Ortiz, autora del llibre. Editorial: La Canibal SCCL, Pensaré Cartoneras.

A través del collage, la imatge i el text, l’artista i escriptora Daniela Ortiz realitzarà un recorregut per les diverses paraules relacionades amb el sistema de control migratori europeu, el racisme colonial, així com la història de les resistències antiracistes i anticolonials. Diversos termes, des de la lletra A a la Z, s’explicaran de manera crítica des de la seva interpretació eurocèntirca i blancocèntrica.

 

MÉS LITERAL 2018

Totes les presentacions de la Fira Literal 2018. Literal compta amb l’Espai Zero de la Fabra i Coats com a zona on les editorials participants a la fira presenten els seus llibres. Dirigit i coordinat per periodistes col·laboradores, en aquest espai s’emanitzaran diferents debats, entrevistes i tertúlies on els autors i les autores es trobaran i conversaran amb diverses periodistes i, també, el públic assistent.
PRESENTACIONS A L’ESPAI ZERO

Les conferències de la Fira Literal 2018. Els temes més candents i els grans debats.
Amb Camila Cienfuegos, Elaine Brown, Miguel Brieva, Isa Benítez, Nines Maestro, M. Sánchez Cid, Dolors Marin, Jaime pastor i Yolanda Colom.
LES GRANS CONFERÈNCIES

Les famílies (en especial, la canalla) també tenen un espai a la fira Literal. Les biblioteques de Sant Andreu han organitzat un espai de trobada per a famílies on hi trobareu una selecció de contes que podreu gaudir en tribu còmodament entre coixins. A més a més, l’espai oferirà una programació d’activitats adreçada al públic infantil, com contacontes, gràcies a la col·laboració de diverses editorials i col·lectius presents a la fira. No falteu al joc familiar que ens proposa Leo Bassi!
ESPAI KANALLA

La Fira Literal vol ser diferent, no estarà acompanyada del xivarri de fons que omple els pavellons firals, sinó d’una banda sonora on ens acompanyaran músics emergents i consolidats dels segells discogràfics més frescos de l’ambient cultural i contracultural de la ciutat. Perquè si no podem ballar no és la nostra revolució!
ESCENARI CENTRAL

També podrem gaudir de la presentació de “El Último Bufón” de l’irreverent Leo Bassi.
TEATRE A LA FIRA LITERAL

Recull de tota la programació de la Fira Literal 2018. Llibres, música, conferències, teatre, xerrades, presentacions, espai infantil… Moltíssimes activitats per a tots els gustos. No us les podreu acabar 😉
PROGRAMACIÓ COMPLETA 2018