LEO BASSI A LA FIRA LITERAL 2018

 

LITERAL, fira de llibres i idees radicals, es celebra de l’11 al 13 de maig a Barcelona. L’edició d’enguany iniciarà amb l’estrena de l’espectacle EL ÚLTIMO BUFÓN, de Leo Bassi. Es tracta d’un aixecament popular bufonesc contra la tirania d’avui i de sempre.

Quan Bassi va veure unes pel·lícules del seu besavi, el Pallasso Giorgio Bassi, i del seu germà, gravats per Lumière, va comprendre que la força del Bufó radica en el fet de saber jugar amb l’extravagància i situar-se per sobre de les converses, en una societat molt formal i estructurada. Leo Bassi, revolucionari de la pista, ha estat inspirat pel mateix esperit llibertari que movia als seus avantpassats. Davant del rígid sistema de classes que dividia la societat, el circ clàssic era un lloc on la gent de baix -obrers i camperols- podien alliberar-se i obrir-se a nous camins a la vida. Per haver nascut en l’última generació del circ tradicional i haver-lo conegut des de dins, en la seva verdadera narrativa dins de la història, Leo Bassi es considera, en certa forma, considerar-se EL ÚLTIMO BUFÓN.

“Aquesta obra està dedicada a les noves generacions que es rebel·len contra les injustícies i el cinisme del Poder, amb l’esperança que la rebel·lia i la vitalitat dels Bufons puguin ser inspiradores en aquests temps confusos”. LEO BASSI


JA PODEU RESERVAR LES ENTRADES A VERKAMI


JA PODEU RESERVAR LES ENTRADES A ENTRADIUM

Totes les presentacions de la Fira Literal 2018. Literal compta amb l’Espai Zero de la Fabra i Coats com a zona on les editorials participants a la fira presenten els seus llibres. Dirigit i coordinat per periodistes col·laboradores, en aquest espai s’emanitzaran diferents debats, entrevistes i tertúlies on els autors i les autores es trobaran i conversaran amb diverses periodistes i, també, el públic assistent.
PRESENTACIONS A L’ESPAI ZERO

Les conferències de la Fira Literal 2018. Els temes més candents i els grans debats.
Amb Camila Cienfuegos, Elaine Brown, Miguel Brieva, Isa Benítez, Nines Maestro, M. Sánchez Cid, Dolors Marin, Jaime pastor i Yolanda Colom.
LES GRANS CONFERÈNCIES

Les famílies (en especial, la canalla) també tenen un espai a la fira Literal. Les biblioteques de Sant Andreu han organitzat un espai de trobada per a famílies on hi trobareu una selecció de contes que podreu gaudir en tribu còmodament entre coixins. A més a més, l’espai oferirà una programació d’activitats adreçada al públic infantil, com contacontes, gràcies a la col·laboració de diverses editorials i col·lectius presents a la fira. No falteu al joc familiar que ens proposa Leo Bassi!
ESPAI KANALLA

La Fira Literal vol ser diferent, no estarà acompanyada del xivarri de fons que omple els pavellons firals, sinó d’una banda sonora on ens acompanyaran músics emergents i consolidats dels segells discogràfics més frescos de l’ambient cultural i contracultural de la ciutat. Perquè si no podem ballar no és la nostra revolució!
ESCENARI CENTRAL

També podrem gaudir de la presentació de “El Último Bufón” de l’irreverent Leo Bassi.
TEATRE A LA FIRA LITERAL

Recull de tota la programació de la Fira Literal 2018. Llibres, música, conferències, teatre, xerrades, presentacions, espai infantil… Moltíssimes activitats per a tots els gustos. No us les podreu acabar 😉
PROGRAMACIÓ COMPLETA 2018