Actualitat de la Fira Literal Barcelona

Presentem la programació de Literal 2016

ChCYlYwXEAALBlE (1)Aquest any, la segona edició de la fira, comptarà amb la col·laboració de més de 60 editorials i llibreries. Un espai de trobada i mostra del mercat editorial d’esquerres, que pretén anar més enllà d’una fira de llibres polítics. Una fira on els mitjans de comunicació, els llibres i les editorials crítiques siguin les protagonistes però que, alhora, no s’exclogui a ningú.

Aquest any LITERAL es fa gran, amb la segona edició creix en estructura, recursos i equip humà és per això que gaudirem de col·laboracions especials i significades.

La segona edició de la fira serà a Barcelona, a l’antic complex fabril Fabra i Coats, al carrer Sant Adrià, 20 del barri de Sant Andreu del Palomar, els dies 13, 14 i 15 de maig de 2016. Una fira oberta al públic, de caràcter gratuït amb la intenció de connectar els diferents projectes editorials independents i llibreries de llibre polític amb un públic lector amb inquietuts polítiques i culturals.

Què fem a LITERAL?

FESTIVAL LITERARI
10 conferències per parlar dels temes més candents ara mateix, literatura i lluita de classes, refugiats i migracions, economia feminista, història de les dones, cultura lliure i comuns, la revolució de 1936, l’aniversari de la Naqba palestina, el feixisme a Europa i l’economia crítica. Aquestes seran les temàtiques de les conferències que s’oferiran durant els dies de fira, amb la participació de les autores i autors més destacats en les diferents matèries. Debats entre els protagonistes d’aquestes categories en conflicte.

Aquest any a més a més comptem amb la participació dels autors destacats:

  • Nanni Balestrini, escriptor, artista i activista italià.
  • Svetlana Aleksiévitx, premi Nobel de literatura 2015.

SALA D’ENTREVISTES
Dirigit i coordinat pels mitjans col·laboradors de Literal, amenitzaran més de 40 debats, entrevistes, debats, presentacions de llibres, tertulies, etc. On es trobaran els periodistes d’aquests mitjans juntament amb els autors i autores de les diferents editorials participants.

MERCAT DEL LLIBRE
Les idees radicals aniran acompanyades dels seus millors recipients, els llibres, i de les editorials i els autors i autores responsables d’aquesta explosió d’idees. El contacte entre lectors i editors, sense intermediaris, el fet de poder parlar cara a cara i presentar els dubtes, conèixer les persones i qui treballa darrere de cada projecte editorial serà una de les millors experiències
de les que es podran gaudir a la segona edició de la fira Literal.

LITERAL BLACK MUSIC
La fira Literal vol ser diferent, no estarà acompanyada del xivarri de fons que omple els pavellons firals, sinó d’una banda sonora on ens acompanyaran músics emergents i consolidats dels segells discogràfics més frescos de l’ambient cultural i contracultural de la ciutat. Es farà una banda sonora continuada durant tot el dia a part d’espectacles musicals específics que
ens amenitzaran els vermuts i els vespres.

Llista completa de les editorials i llibreries amb tota la seva informació.

Cartell de la fira Literal 2016

Dossier de premsa de la fira Literal 2016 (PDF)