Sala de Conferències

8 conferències per parlar dels temes més candents ara mateix, música i lluita, filosofia i gènere, els nous periodismes, economia crítica i cultura lliure. Aquestes seran les temàtiques de les conferències que s’oferiran durant els dies de fira, amb la participació de les autores i autors més destacats en les diferents matèries. Debats entre els protagonistes d’aquestes categories en conflicte.

cartell_literal

DIVENDRES 29
SALA GRAN > divendres 29, 19:00h
INAUGURACIÓ DE LITERAL
TIGRE DE PAPER / VIRUS / POL·LEN / BELLATERRA / ICÀRIA
Pregó, discurs, exortació, reivindicació d’una literatura literal, subversiva, insurrecte i salvatge, capaç de canviar-ho tot i a tothom. De sacsejar de dalt a baix aquesta societat i els seus valors. De la mà dels impulsors del projecte. En especial dedicació i
homenatge a les autores i autors que ja no hi són.

SALA GRAN > divendres 29, 19:30h
LA MEMÒRIA COMBATENT
JANN-MARC ROUILLAN / ROLANDO D’ALESSANDRO
La memòria col·lectiva com a arma de reivindicació dels canvis presents i de les lluites actuals des del fons del maig del 68, les vagues salvatges i insurreccions dels ‘70, fins a les revoltes d’avui. Dos escenaris i dues trajectòries, combat i vida, exili i presó, supervivència i revolució. De la mà dels protagonistes seguirem el fil roig de la història el que ens marca el passat i ens fa mirar cap al futur.


 

DISSABTE 30
SALA GRAN > dissabte 30, 12:00h
EL SUD D’EUROPA, LA UE I L’EURO
JOAN TAFALLA / GIAIME PALA
El debat sobre les sobiranies enllaça de ple amb la qüestió europea. És independent un estat que depen de l‘FMI, BCE i la UE, és a dir, de la Troika? Què fem amb l’euro? i ambla UE? Preguntes amb o sense resposta.

SALA GRAN > dissabte 30, 13:00h
PERIODISME CRÍTIC, L’ALTERNATIVA ALS MASS MEDIA?
GEMMA GARCÍA FÀBREGA / ROGER PALÀ
PRESENTA: PERE RUSIÑOL
Des de fa anys que el periodisme està mutant, un periodisme que ja no depén dels grans grups sino que es consolida en la premsa d’investigació i en no ser submís al poder.

SALA GRAN > dissabte 30, 17:00h
EL TRANSFEMINISME I ELS MOVIMENTS
RAQUEL (LUCAS) PLATERO / ITZIAR ZIGA
PRESENTA: JUNE FERNÁNDEZ
En auge el transfeminisme? o emmirallament i fetitxisme d’una lluita de les persones trans pels seus drets i les seves màximes llibertats?

VIDEOCONFERÈNCIA | SALA GRAN > dissabte 30, 18:30h
EL PENSAMENT CRÍTIC AVUI DIA
ATILIO BORÓN
Un dels intel·lectuals més important d’Amèrica Llatina ens parlarà de la vigència del pensament crític i del marxisme per poder transformar la realitat.

SALA GRAN > dissabte 30, 19:30h
L’ESQUERRA I L’IMPERIALISME. QUINA POSICIÓ PRENEM?
MICHEL COLLON / MARC ALMODÓVAR
PRESENTA: NAZANIN ARMANIAN
Debat entre postures encreuades, quin és el posicionament de l’esquerra europea i mundial davant els conflictes que assolen a mig món?


 

DIUMENGE 31
SALA GRAN > diumenge 31, 11:00h
LA CIUTAT COM A CAMP DE BATALLA
STEFANO PORTELLI / JOSÉ A. MANSILLA
PRESENTA: MANUEL DELGADO
La ciutat és i ha estat un camp de batalla, nous moviments plantegen aquest problema, estaran a l’alçada del conflicte o serviran de nou al poder?

SALA GRAN > diumenge 31, 12:30h
EL MÓN EDITORIAL I LA CULTURA LLIURE. REPTES I PROBLEMÀTIQUES
EMMANUEL RODRÍGUEZ / MAR CARRERA
PRESENTA: IÑAKI VÁZQUEZ
Què és la cultura lliure i com s’exerceix des del món editorial? És possible una edició plenament lliure?

 

conferencies