Actualitat de la Fira Literal Barcelona

La Premi Nobel de Literatura a la fira Literal

Més de 600 persones van omplir l’edifici de la Fàbrica de Creació de la Fabra i Coats per escoltar la conferència de la Premi Nobel de Literatura 2015, Svetlana Aleksiévitx. Un èxit de públic fruit d’una gran feina col·lectiva de diferents agents durant els darrers mesos.

Volem agrair molt sincerament la feina feta per totes aquelles persones que han fet possible la presència de la Premi Nobel de Literatura a la fira Literal 2016.

LA VEU DE LES VEUS
Amb SVETLANA ALEKSIÉVITX
PREMI NOBEL DE LITERATURA 2015
Amb David Vidal i la Laia Seró del col·lectiu SomAtents

Svetlana Aleksiévitx (Ucraïna, 1948) mai no està sola. Amb ella viatgen els centenars de veus que ha escoltat des de la infància i que ha anat recollint en els seus llibres. Així ho va explicar aquella tarda de 2015 a Estocolm, mentre rebia el Premi Nobel, i així ho va fer a Barcelona durant la seva presentació a la fira LITERAL. Aleksiévitx es va dirigir a una sala plena, a la qual va parlar sobre el seu objecte d’estudi durant llargues dècades de treball: aquest espai petit i únic que és l’ésser humà, que és on tot passa. Un espai petit però, que li ha permès construir un gènere propi que beu de la història oral i que alguns anomenen ‘novel·la de veus’. Aquestes veus que des que era una nena l’acompanyen, parlen sobretot d’amor, fins i tot quan parlen de dolor, de guerres sense herois, de pèrdues i de tristor.

Podeu llegir la transcripció completa de la conferència feta pels companys i companyes de SomAtents.

Galeria d’imatges de la conferència:

Conferència de la Premi Nobel Svetlana Aleksiévitx a la fira Literal 2016.

Imatges de Dani Morell per la fira Literal 2016.