Actualitat de la Fira Literal Barcelona

Literal PRO, la fira professional del pensament radical

Aquest any, la Literal creix, no només en nombre d’expositors, sinó també a nivell de projecció internacional.

Les visitants del cap de setmana trobareu al mercat del llibre algunes editorials internacionals. I les hi trobareu perquè els dies 9 i 10 de maig se celebrarà per primera vegada la Literal Pro, la fira professional de la Fira Literal.

Durant els dos dies anteriors a la Fira, a la Fabra i Coats s’hi trobaran gairebé cent editors de llibres radicals d’arreu del món, per tal d’exposar les seves novetats editorials i el seu catàleg. D’aquesta manera, durant la trobada es buscarà que editorials d’aquí i d’allà trobin punts en comú, cooperin i col·laborin, reflexionin sobre el món editorial de pensament crític i coneguin la tasca que s’està realitzant a la Fira Literal des de fa cinc anys. Però no només això. Les fires professionals del llibre són també l’espai on es realitzen adquisicions de drets de traducció i publicació, i per tant, és l’espai on es trobaran les editorials per tal de fer créixer el seu catàleg i, probablement, adquirir alguns dels llibres que l’any vinent es podran trobar al mercat del llibre en català.

Des de la Fira Literal som conscients, des de fa temps, de la necessitat de dotar les editorials radicals d’una fira professional del llibre pròpia.

Les fires del llibre internacionals són, si bé interessants, sovint inaccessibles per les editorials radicals, no només perquè els costos són poc assumibles, sinó també perquè promouen un sistema de compra i venda de drets al servei del mercat que no és el que defensem des de la fira.

Per aquest motiu des de la Fira Literal ens vam proposar crear una fira del llibre professional on les editorials de llibres radicals, les editorials independents tant nacionals com internacionals tinguessin un punt de trobada, una fira feta a la seva mida. Per tal de trobar-se, de treballar conjuntament i preparar de manera col·lectiva els llibres radicals de demà.

Així, la Fira Literal Pro neix amb la voluntat de ser una fira del llibre professional de referència.

L’espai on les editorials independents d’arreu se sentin còmodes i creïn un nexe que permeti portar les idees radicals d’arreu del món en forma de llibre per a totes les lectores.