Qui som?

verkamicentralfira d’idees & llibres radicals

literal
1 adj. [LC] [FL] Conforme a la lletra, al text.
2 adj. [MT] De lletra, que consisteix en lletres.

“Literal” és allò que surt tal com raja, allò que no necessita subterfugi. La literatura ha estat un dels camps de batalla més disputats per defensar els interessos dels desposseits contra el poder. I és que en els darrers temps hem vist una nova onada creativa invaint les nostres llibreries. És aquesta onada creativa d’idees i de llibres que volem que es trobin a la nostra ciutat amb la intenció d’impulsar i promoure aquells que tot l’any estan produint i reproduint aquestes idees.

Literal és una fira de llibres i idees on s’ajuntaran editorials, llibreries, autores i autors, lectores i lectors per compartir, discutir i somniar, sobre el món en què vivim i com transformar-lo. Des de la cultura i el pensament crítics gaudirem de la millor literatura crítica compartint-la amb qui la crea.

La fira és a Barcelona, a l’antic complex fabril Fabra i Coats, al carrer Sant Adrià, 20 del barri de Sant Andreu del Palomar. Una fira oberta al públic, de caràcter gratuït amb la intenció de connectar els diferents projectes editorials independents i llibreries de llibre polític amb un públic lector amb inquietuts polítiques i culturals.

Els impulsors d’aquesta fira són les editorials Tigre de Paper, Pol·len, Bellaterra i Icària.

Objectius de Literal Barcelona:

• Promoure una nova manera de relacionar-se dins del món del llibre polític.
• Portar nous públics al pensament crític i al llibre polític.
• Impulsar el mercat social entorn el món del llibre .
• Estrènyer els lligams entre la cultura i l’economia solidària.
• Enfortir l’economia i les formes cooperatives en la cultura.