Actualitat de la Fira Literal Barcelona

Més de 10.000 persones visiten la 4a edició de la Fira Literal Barcelona.

Amb aquesta 4a edició la Fira Literal, fira d’idees i llibres radicals, segueix marcant una data a l’agenda del pensament crític a Barcelona.

Aquest passat cap de setmana (11, 12 i 13 de maig) ha tingut lloc la tercera edició de la Fira Literal a la Fabra i Coats de Sant Andreu, a Barcelona. Tot i la pluja la fira es consolida en nombre de públic (més de 10.000 persones aquest any), nombre de conferències, presentacions, activitats infantils, concerts…

Més de 10.000 persones han passat pels diferents espais i activitats de la fira durant els 3 dies de durada.

Més de 400 persones van seguir en directe el dissabte, a la Fàbrica de Creació de la Fabra i Coats, a Mireya Andrade, ex-comandant de les FARC i un miler a Elaine Brown, militant i presidenta del Black Panther Party (BPP) que es considera una figura clau en el pensament revolucionari negre dels Estats Units, en la seva conferència de diumenge.

Divendres més de 400 persones van assistir a la presentació de l’espectacle de Leo Bassi.

Més de 1.000 persones van assistir a la resta de conferències i presentacions de la Fira Literal 2018. L’Escenari Central i a l’espai del Mercat del Llibre van registrar un trànsit constant de gent.

Enllaç amb tota la programació de la Fira Literal 2018.

La fira és una aposta política que neix des del sector del llibre i que s’adreça al conjunt de les persones de la ciutat i del país i en especial als col·lectius oprimits per aquest sistema i que amb la fira intentem dotar d’eines de pensament per contribuir a la seva emancipació. Per això, hem volgut que sigui present, més present que mai l’anàlisi de la interseccionalitat d’opressions que ens afecten: com a dones, com a classe i com a nació oprimida. I una menció especial a les discriminades pel seu origen: des d’aquí una abraçada a les companyes migrades tancades per reclamar que són persones.

Aquest any, a més, és important per a nosaltres destacar que les dues caps de cartell de la fira són dues dones. Dues dones valentes i revolucionàries, que a més, vénen a parlar de les seves lluites, no només com a feministes, sinó com a lluitadores. No són aquí només pel fet de ser dones, sinó per la seva importància militant, social i política. Potser la seva presència aquí ens farà ser més conscients de com es viu la militància des d’una perspectiva feminista, de com les dones poden ésser invisibilitzades en totes les lluites, i de com d’important és que, altra vegada, prenguem la paraula.

Perquè els llibres i les idees radicals són aquelles que pretenen no només analitzar el món sinó canviar-lo des de l’arrel. És per això que fem la Fira literal, la trobada anual de llibres i idees radicals. La nostra és una aposta clara, però no hi ha fons sense forma i també apostem per tots aquells espais col·lectius que entenen el llibre des de la independència dels grans grups i per una economia social i solidària. Apostem per editorials i llibreries independents, la gent que cuida les edicions i la selecció de catàlegs tot l’any.