Actualitat de la Fira Literal Barcelona

Milers de persones omplen la primera jornada de la Fira Literal 2019

Satisfacció de l’organització en superar l’equador de la Fira Literal.

Milers de persones han omplert al llarg d’aquest dissabte el recinte de la Fabra i Coats amb ganes d’idees i llibres radicals.

El temps primaveral ha acompanyat una jornada que ha començat a les 11h del matí amb l’obertura del Mercat del Llibre, que aquest any ocupa més espai i que permet als visitants més comoditat alhora de conèixer les novetats, buscar clàssics i remenar a les parades del centenar d’editorials independents i llibreries cooperatives que participen a la fira.
Unes 300 persones han assistit a la conversa entre l’escriptor islandès Eirikur Örn Norddhal i la periodista Laura Rosel al voltant de com acabar amb el feixisme. Norddhal és un referent tant per la seva qualitat literària com pel seu compromís contra la xenofòbia i ha despertat l’interès d’un públic preocupat per l’auge electoral de l’extrema dreta arreu del continent.

A més d’aquest debat central, la resta de conferències i debats de la jornada han girat a l’entorn del feminisme, sobre com construir ciutats cooperatives i com combatre l’estafa de la caritat. A més, hi ha hagut temps per conversar sobre l’edició independent, la il·lustració compromesa, i els estats i la guerra, o l’art, la cultura i la participació.

L’espai Kanalla, adreçat al públic més petit, s’ha omplert d’activitats i de famílies al llarg del dia. I la música i la poesia han acompanyat els visitants, mentre degustaven els plats i begudes oferts pel projecte de gastronomia cooperativa de la Xarec.

La jornada s’ha acomiadat a les nou del vespre amb ganes de recuperar forces per continuar amb esmolant les idees radicals durant el diumenge.