Actualitat de la Fira Literal Barcelona

Visca les idees i llibres radicals! Queda inaugurada la Fira Literal 2019

Aquest divendres al vespre ha quedat inaugurada la Fira Literal, que durarà fins diumenge al vespre. Un cap de setmana en què parades de llibres, conferències, música, converses, espais per la canalla, entrevistes, gastronomia cooperativa i un ampli ventall d’activitats ompliran la Fabra i Coats en el marc de la Fira Literal, la fira d’idees i llibres radicals.
La fira l’ha inaugurat una conversa al voltant de la construcció de la ciutat feminista. Abans, s’ha fet un brindis inaugural. Reproduïm el discurs que hi ha fet la portaveu de la Literal 2019, Carlota Freixenet:

Bona tarda i benvingudes a la cinquena edició de la Fira Literal.

La Literal és una fira de llibres i idees radicals, i nosaltres entenem la radicalitat com una manera d’anar a l’arrel de les coses, com deia Angela Davis. Perquè nosaltres defensem que els llibres ens fan més lliures i més felices. Nosaltres defensem la necessitat de llegir per créixer, per transformar, per posar la vida al centre, per decidir com volem viure.  Per aquest motiu cada any fem créixer la fira. Perquè ens prenem molt seriosament la radicalitat del llibre, perquè som conscients de la seva força.

Celebrem la cinquena edició de la fira i això ens omple de joia, i ens fa molt felices poder compartir amb totes vosaltres aquesta edició que és tan especial per a nosaltres. Aquest any, que celebrem els cinc anys, ho fem també amb un llibre, “Literalment” un recull de les ponències, les xerrades i les entrevistes que hem anat realitzant al llarg dels darrers anys.

Aquest any, trobareu a la fira dos temes centrals: l’economia feminista i l’auge del feixisme a Europa. Per aquest motiu comptarem amb la presència de dos convidats d’honor: Silvia Federici i Eirikur Orn Nordhal. Però no només parlarem d’això. Aquesta tarda, quan acabem de brindar, ens espera una taula rodona per parlar de com construïm la ciutat feminista. Com a fira, som conscients que no podem ser aliens a allò que ens envolta, i per això, a pocs dies de les eleccions municipals ens semblava imprescindible reflexionar sobre el model de ciutat des del feminisme, que sempre ha estat un dels temes que hem tractat.

Volem convidar-vos a participar de la fira globalment. Veniu, gaudiu, escolteu les xerrades, passegeu pel mercat del llibre, gaudiu dels concerts, preneu-vos una cervesa artesana i sobretot, poseu cara a les persones que durant tot l’any publiquen llibres radicals.

I ara us vull demanar que alceu la copa i brindeu amb nosaltres amb una copa de Txitxarel·lo o de Cabronet, per la Fira Literal. Que brindeu per la fira, pels cinc anys, per totes les persones que la fan possible, per les editorials que hi participen, per les ponents que ens acompanyaran, i per l’equip que durant tot l’any treballem per fer possible això que està a punt de néixer.

Salut!